hirdetés

Miért kerül 379.990-be az Iphone X?


A kérdésre van egyszerű válasz: mert ilyen telefon még nem volt a piacon. És persze van bonyolultabb kifejtés is. 

Az Apple egyszerre mutatta be az Iphone 8 és az X készülékeket. A 8-al nincs semmi különös – persze van –, de az X olyat tud, mint amit eddig egyetlen készülék sem és most gyorsan szögezzük le, hogy a "telefon" jelzővel többet nem is sértenénk meg. 

Essünk túl az áron: a 64 Gb-s készülék ára itthon egy tizessel olcsób 380 ezer forintnál. És ezen a masinán még egy gomb sincs. Ettől persze még felismeri az ujjlenyomatot, de ennél többet is tud a vas: bevezetik az úgynevezett Face ID-t, vagyis a gép az arcáról azonosítja a tulajdonosát és engedi be a menübe. Állítólag még az sem zavarja majd, hogy ha napszemüveg van a gazdáján, akkor is felismeri. Ennek hátterében az előlapi kamera áll, amely képes 30 ezer pontot lefényképezni a fejünkön. 

Ezzel együtt persze nem lehet majd a készüléket szemmel verni, kellenek hozzá a kezek. A szokásos mozdulatok annyival egésszülnek majd ki, hogy minden alkalmazásból egyből vissza lehet térni a főképernyőre. 

Az igazi vakítás az, hogy 12 olyan Animojit tartalmaz a gép, amely felveszi a grimaszainkat és ezt el tudjuk küldeni az ismerősöknek. 

A kamerák: a hátlapon mindjárt két objektív van, darabja 12 megapixelt tud. 

A beleépített technológia sem akármi, hiszen új a processzor, aminek köszönhetően huszonöt százalékkal gyorsabb lett a készülék. 

Bevallom nekem a legfontosabb, hogy ha már ennyi mindent tud a cukk, akkor meddig bírja az akksi. A mondás szerint a vezeték nélkül tölthető Iphone X két órával többet bír, mint a 7-es verzió. 

Hogy ez megér-e 379.990-et azt egyelőre nem tudni. De érdekes kísérlet lehetne. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/42492/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?