hirdetés

Nintendo: zsenik vagy őrültek?

Ragnar Volarus

A Nintendo céget 1889-ben alapították. A videójátékok piacára persze kicsit később léptek, de azóta is érdemes figyelni rájuk. Merthogy sokszor előhúznak a kalapból valami olyat, amivel meglepik a világot. Ők nem követik, hanem diktálják a trendeket. Persze néha ők is lyukra futnak, mint legutóbb a Wii U-val, ami a cég történetének egyik legkevésbé sikeres játékkonzolja lett. De a pillanatnyi kudarc sosem szegte kedvét a Nintendonak, mindig valami újon és meglepőn törik a fejüket. Legutóbbi konzoljuk a Switch (amit tavaly márciusban dobtak piacra és azóta 10 milliót adtak el) sem a megszokott egyszerű masina, hanem egy tévére csatlakoztatható hordozható játékgép. Mondhatnánk egy stabil mobilkonzol. Tehát megint nem a megszokott úton járnak.

Most pedig ezt is megfejelték és olyat tettek, ami után joggal merül fel a kérdés: zsenik, vagy mindenkit hülyének néznek? Ugye mindig megvesszük a konzolunkat, majd elkezdünk költeni a kiegészítőkre. Az még hagyján, hogy plusz kontroller, mozgásérzékelős kamera, VR-headset, satöbbi, és máris ugyanannyit költöttünk újra mint a gép maga. De kismillió apróság, kiegészítő van, amire még szórhatjuk a pénzt. Erre lépett valami káprázatosat a Nintendo. Merthogy hajtogatható kartonból készítenek kiegészítőket a Nintendo Switch konzolhoz. Kimishima Tacumi, a Nintendo vezérigazgatója jelentette be a napokban, hogy rövidesen piacra dobják a Nintendo Labo termékeket, amivel egészen formabontó módon használhatjuk a Switch tablet- és kontroller-egységeit.

Ha például a Switchet a kartonból hajtogatható zongorára tesszük, máris kész a miniatűr billentyűs hangszerünk, mert a szoftver észlelni fogja, hogy melyik billentyűt nyomtuk meg, és az annak megfelelő dallamot játssza vissza. Egy másik hihetetlen ötlet, hogy ha a JoyCon elnevezésű kontrollereket az összehajtogatható kartonbogárkára szereljük, a tabletegységről távirányíthatjuk a papírrovart (a figurát a kontroller rezgetésével terelgethetjük). De éppen bokszolhatunk vagy pecázhatunk is. Játssz egy kicsit, mielőtt játszanál.

Alapvetően zseniális ötlet a hajtogatható karton, és a kiegészítők "összeszerelése" is már a játék része. A megvásárolható kithez tartozik egy Switch kártya, amin a szoftverek vannak. A csomagban találunk még kartonokat, gumikat, és egyéb apró műanyag alkatrészeket, amikkel neki is állhatunk az építésnek. 

A Nintendo Labo kitek április 20-án kerülnek forgalomba. Az ötdarabos DIY (csináld magad) készlet ára 70 dollár lesz, az eggyel komplexebb robotépítős szett 80 dollárt kóstál majd. Persze a kiegészítők speciális kiegészítőire (speciális ragasztókra, matricákra, stencilekre) újabb vagyont is elszórhatunk ha szeretnénk.

Persze felmerülhet bennünk az élettartam, hiszen a karton jóval hamarabb elhasználódik. Csak semmi pánik! A Nintendo a sablonokat ingyen hozzáférhetővé teszi, így bármilyen kartonból újraépíthetjük elrongyolódott kiegészítőinket. Vagy vehetünk újabb hivatalos cseredarabot a Nintendotól a felsorolt árakon. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/47417/pics/lead_800x600.jpg
Játékkonzol,Nintendo
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?