hirdetés

Google-humor: „örömmel fizetnénk több adót”


Sundar Pichai azt állította a Davos-i Világgazdasági Fórumon, hogy az adórendszer hibája miatt hiányzik az Európai Unió országaiból a bevétel.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai kijelentette, hogy örömmel fizetne a társaságuk több adót, és egyben felszólított a meglévő rendszer megreformálására. Úgy gondolja, az adózási rendszert meg kell újítani annak érdekében, hogy megcáfolják azokat az aggodalmakat, amelyek szerint egyes vállalatok nem fizetnek tisztességesen részesedésük után.

A vádak szerint ugyanis Google mellett más techóriások is adóelkerülés céljából kedvezőbb adózási rendszerű országokba, például Luxemburgba és Írországba viszik át az uniós országokban szerzett profitjukat. E módszernek köszönhetően - egy tavaly őszi jelentés becslése szerint - csak a Google, valamint a Facebook 2013 és 2015 közötti 5,4 milliárd eurónyi adóbevételtől fosztották meg az EU-t. Elsősorban Párizsból érkezett kritika, így nem meglepő, hogy mind a Google, mind a Facebook megpróbálja lekenyerezni Macront mesterségesintelligencia-kutató kapacitásuk bővítésével Franciaországban. A Google vezérigazgatója természetesen ezt azzal magyarázza, hogy ennek köszönhetően arányosabbá válik az általuk befizetett adó mértéke.

Pichai az előbbiek mellett arra is felszólította a világ vezetőit, hogy kollektívan vállalják: nem használnak mesterséges intelligencián alapuló hírszerzési rendszereket a hadviselésre, mert csak így kerülhető el  a fegyverkezési verseny a kutatási terület katonai részén.

Címkék: google, net
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/47697/pics/lead_800x600.jpg
google,net
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?