hirdetés

Itt az autós Bubi!


Novemberben röppent fel az a hír először a sajtóban, hogy a MOL közösségi autómegosztó szolgáltatást indít Budapesten. A MOL Limo háromszáz automata váltós autóból álló flottával indít, ebből 200 hagyományos benzines és 100 elektromos jármű. A percdíj 66 forint, de az indulástól számított egy hónapig, 2018. február 25-ig fél áron, percenként 33 forintért vehetik igénybe a regisztrált felhasználók.

A carsharing már 16 európai nagyvárosban bevált, a számítások szerint 5-10 magántulajdonú gépkocsit vált ki a használata. Most a MOL 300 Volkswagen Up!-pal szállt be a közösségi autómegosztó szolgáltatásba, hiszen egy magáncég, a Greengo már jelen van a piacon öt éve.

Aki használni szeretné az autókat, az vagy a mollimo.hu weboldalon vagy az App Store-on, Google Play áruházban megtalálható alkalmazáson keresztül regisztrálhat. A regisztrációs díj 5900 forint, de ezt elengedik az első három hónapban. A szolgáltatást az indulást követő első 30 napban a felhasználók fél áron, percenként 33 forintért vehetik igénybe. A későbbiekben a rendszeres felhasználók 990 Ft havi díj mellett, percenként 66 forintért használhatják a járműveket. Annak nem kell fizetnie havidíjat, aki csak néha használja, viszont ez esetben percenként 77 forintért autókázhatunk.

A szolgáltatási terület egyelőre 60 négyzetkilométerre terjed ki, amibe a belső kerületek mellett a frekventált külső kerületek (Óbuda, Angyalföld, Zugló és Újbuda) jelentős részei is beletartoznak. A MOL azonban azt szeretné, hogy mindezt 2020-ra Budapest közigazgatási határáig kiterjessze, és egyben megduplázza a gépkocsi flottát, fokozatosan emelve benne az elektromos autók arányát.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/47759/pics/lead_800x600.jpg
autó,elektromos autó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?