hirdetés

Előzött a Windows 10

Ragnar Volarus

A StatCounter elemzőcég statisztikái szerint 2018. januárjában végre megtörtént, amire a Microsoftnál már régóta vártak. A Windows 10 végre lenyomta a Windows 7-et. Mindez annyit tesz, hogy a Windows 10 piaci részesedése immáron nagyobb, mint a Windows 7-é.

A cég kimutatásai szerint 2018 januárban a globális asztali piac 42,78 százalékát mondhatja magáénak a Windows 10, míg a 7-es széria a maga 41,86 százalékával már csupán a második. A dobogó harmadik fokán az igazságtalanul rövid karriert befutó Windows 8.1 áll 8,72 százalékos piaci részesedéssel.

Ez ugyan csak egyetlen cég statisztikája, hiszen minden elemzőcég másképp számol, és a különböző tényezők miatt más eredményeket közöl. Az viszont elvitathatatlan, hogy most először érkezett olyan kimutatás, amely szerint a Windows 10 több PC-n csücsül, mint a Windows 7. A többi cégnél sem jelentős az eltérés, már mindenhol csak hajszál választja el a trónfosztástól a 10-est. 

Ebben tehát minden elemzőcég egyetért, hogy csupán idő kérdése és a Windows 10 lesz a legelterjedtebb asztali operációs rendszer. Persze ezt a Microsoft már jóval korábbra várta, de idővel úgy fest beérik a munka. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48138/pics/lead_800x600.png
Microsoft,számítógép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?