Blogolj!

Bíróság előtt a netes kalóz, aki 40 milliót keresett


- az ügyészség vádirata szerint. Ahhoz, hogy ezt a szép summát összekalapozza - a vád szerint - jogvédett műveket tett jogellenesen hozzáférhetővé az interneten: háromezer filmalkotást, több mint ezer zeneművet, valamit csaknem 450 védett szoftvert. 

Ibolya Tibor, a Fővárosi Főügyészség vezetője közleményben azt írta az MTI--nek, hogy a 39 éves férfi 2009 és 2015 között mintegy háromezer filmalkotást, több mint ezer zeneművet, valamit csaknem 450 védett szoftvert tett elérhetővé a honlapján, ezek letöltéséért a felhasználók havidíjat fizettek.

A vádlott azért, hogy őt ne lehessen összefüggésbe hozni a jogellenes cselekménnyel, több embert rávett arra, hogy a saját nevükben bankszámlát nyissanak, majd a számlanyitást követően a banki iratokat és a számlához hozzáférést biztosító bankkártyát adják át neki. A számlanyitásért a vádlott 5-10 ezer forint közötti összeget fizetett.

A felhasználóknak a weboldalon megadott bankszámlaszámokra kellett befizetniük a havidíjat, amely megfizetése után a honlapra feltöltött adattartalom egy hónapon keresztül letölthetővé vált. 

A Fővárosi Főügyészség a férfit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó szerzői jogsértéssel vádolja.

Címkék: internet, net
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48164/pics/lead_800x600.jpg
internet,net
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?