Blogolj!

Halálra ítélték a cd-t

Ragnar Volarus

Emlékeznek még a régi 5.25"-os floppykra? Vagy a 3,5"-os lemezekre? Nos lassan a cd is hasonló sorsra jut. Persze most még csak az üres adathordozó, a zenei cd-k maradhatnak egy darabig a boltok polcain. Bár utóbbiak élettartama is kérdőjeles a Spotifynak és a hasonló oldalaknak köszönhetően. Viszont Amerika egyik legnagyobb elektronikai bolthálózata nyártól már biztosan nem árul írható cd-t. Vélhetően nem is nagyon fogy, elvégre szinte digitális ősembernek számít aki még ilyet használ a pendrive és a hordozható merevlemezek korában. Ráadásul a maga 650-800 megabájtnyi tárolókapacitásával ma már megmosolyogtató. 

Fotó: thesmokingnun.files.wordpress.com

A Best Buy bejelentése után egy másik óriáscég, a Target is csatlakozott, hogy hamarosan ők is leveszik a polcokról a már cseppet sem népszerű adathordozót. Utóbbi viszont már lépett is egyet előre és kijelentette, hogy az ő hálózatukban a DVD-k is hasonló sorsra fognak jutni a következő években.

Lassan eljön az az idő, mikor a magnó- és VHS kazetta valamint az 5.25-ös és 3,5-es lemez mellett a cd-t és dvd-t is csak múzeumban láthatjuk. 

Fotó: Pinterest

Címkék: adathordozók
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48250/pics/lead_800x600.jpg
adathordozók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?