Blogolj!

Facebook: így biztosan nem marad le a Blogstar bejegyzéseiről

Ragnar Volarus

Mark Zuckerberg idén megígérte, hogy többet foglalkozik a Facebook jobbá tételével. Jaj szegény fejünknek! A közösségi oldal alapítója pedig nem a levegőbe beszélt. Egyik első lépése, hogy a hírfolyamunkban több megosztást láthatunk a családtól és a barátoktól, és kevesebb céges tartalmat. Alapvetően nem rossz gondolat (talán mégis), de szerencsére meghagyta nekünk a lehetőséget, hogy eldöntsük mit szeretnénk látni az idővonalunkon. Mert valljuk be, mi jobban tudjuk mi érdekel minket, mint ő. Ehhez viszont néhány kattintás szükséges. 

Fotó: bloomberg.com

A Facebookot jelen pillanatban már kétmilliárdnál is többen használják, így természetesen nem mindenkinél lépnek életbe az újdonságok, így talán nagy változást most még nem tapasztalhat. Ám ami késik, nem múlik, hamarosan jelentősen megváltozik a közösségi oldal. A Facebook sokkal inkább a családok és közvetlen barátok bejegyzéseit és megosztásait dobja majd fel nekünk a rendszer, valamint azokat az embereket és oldalakat, akiknek bejegyzései alatt a lájkolás mellett gyakran hozzá is szólunk.

Ám nem mindenki szól hozzá a posztokhoz, viszont ettől még érdekelheti az oldal és az általa közölt témák, írások. Ám Zuckerberg újítása miatt ezek ritkábban, ne adj isten egyáltalán nem jelennek meg a hírfolyamunkban. Ám ha - érthetően - nem szeretne lemaradni mondjuk a Blogstar bejegyzéseiről, néhány kattintással ezt is elintézheti. Pontosan leírjuk és megmutatjuk, hogy miképpen. 

Első lépésként kattintson a Blogstar facebook oldalára. Itt a fejléc illetve a borítókép alatt található a "Követed" feliratú gombot. Ennek legördülő menüjében ki kell jelölni a "Megjelenítés elsőként" opciót.

Ennyi az egész!

Ezzel pedig máris berakta az oldalunkat azon "kedvencei" közé, akiket a Facebook rendezési algoritmusa az átlagnál fontosabbnak ítél majd az ön idővonalán, így továbbra is megjelennek a bejegyzéseink az üzenőfalán. Persze érdemes aktívabbnak lenni, és egy-egy lájk mellett a vélemény megosztása a bejegyzések alatt hasznos lehet. Mert így nem Zuckerberg, hanem mi dönthetjük el, mi is fontos számunkra.

Címkék: facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48252/pics/lead_800x600.png
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?