hirdetés

Újabb piaci szegmenst vesz célba a Google?

Ragnar Volarus

A Google-nek úgy tűnik semmi sem elég. Eddig is jelentős szolgáltatásai mellé most egy teljesen más irányba készülnek terjeszkedni, a játékpiacra törnének be.

Ezt a hírt a The Information hozta le, és elmondásuk szerint a mamutcég rögtön egy játékkonzolon és egy streaming megoldáson is dolgozik párhuzamosan.

A konzol miatt már fel is vették a kapcsolatot néhány fejlesztőgárdával, de még csak az első kapcsolatfelvételek történtek meg. Arról sincs még információ, hogy milyen rendszer fut majd a gépen, illetve hogy külön kell-e rá fejleszteni a programokat. Ami biztosnak tűnik, hogy felhő alapú lesz a szolgáltatás, így nem kell majd letölteni a játékokat, hanem interneten keresztül játszhatunk velük. Így valószínűleg előfizetéses megoldást dolgoznak majd ki, azaz havonta kell majd fizetnünk a szolgáltatásért. Ez már nem ördögtől való elképzelés, hiszen például a Netflix és Spotify is ezen az elven működik. Ha pedig játékokról van szó, akkor az Electronic Arts platformja az Origin szintén hasonlót nyújt, ahol a pc-sek havi 3,99 euróért több mint 75 játékot játszhatnak korlátlanul, köztük több AAA - azaz nagy költségvetésű - játékot is.

A másik projektről egyelőre még ennél is kevesebb a konkrétum. Az biztos, hogy egy streaming szolgáltatás lesz, ami a “Yeti” kódnevet kapta. Elvileg nem a Twitch-nek (a videojátékok élő közvetítésére szolgáló felület - szeretnének konkurenciát állítani, és utólag a Chromecast is támogatni fogja majd ezt a szolgáltatást.

A Google lépése mindenesetre teljesen logikus - mondhatnánk várható volt -, hiszen egészen elképesztő pénzek vannak ebben az iparágban, amely megállás nélkül fejlődik.

Címkék: google, Játékkonzol
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48313/pics/lead_800x600.png
google,Játékkonzol
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?