hirdetés

Újra itt a hőskor zenelejátszója! Feltámadt a Winamp!

Ragnar Volarus

Annak idején mindenki ezen hallgatott zenét, ez volt a PC-s mp3 korszak meghatározó zenelejátszója. Most főnixként feltámad hamvaiból. De csak kicsit.

Régóta már csak nosztalgiázva mondjuk ki a Winamp nevét. Bár néhányan még ma is használják, ugyanúgy letölthető, csak éppen már öt éve nem érkezik rá frissítés. Igazi korszakalkotó program volt a maga idejében, megjelenése maga volt a halálos ítélet a Windows Media Playernek. Ráadásul idővel érkeztek rá a skinek, a különböző vizualizációk, így folyamatosan tudtuk csinosítani, módosítani a kinézetet. Egyszerűen nem lehetett megunni. De érkezett a mobilos zenehallgatás, majd nem sokkal később a streaming. A Winamp felett eljárt az idő, a fejlesztését pedig leállították. 

De valaki nem hagyja, hogy ez a történelmi szoftver eltűnjön a süllyesztőben. Sajnos nem az eredeti szoftver felfrissítéséről van szó. Egy bizonyos Jordan Eldredge nevű fejlesztő JavaScript- és HTML5-alapokon összerakta a Winamp webes változatát. A kinézet? Az eredeti, a klasszikus, az igazi. 

Mivel böngészőben működő programról van szó, természetesen folyamatos netkapcsolatra van szükség a használatához. Cserébe az összes böngészőben működik (kivéve az Internet Explorert, de azt ugye már akkor sem használták mikor még létezett, utódja az Edge alatt ellenben működőképes).

A lejátszani kívánt hangfájlokat a bal felső sarokban lenyitható menü segítségével adhatjuk a listához, vagy egyszerűen egérrel húzhatjuk a webes Winamp felületére. Mint régen.

A mostani változatban a skineket is változtathatjuk, merthogy Eldredge éppen a nosztalgiafaktor miatt keltette életre a Winampot, arra emlékezve, hogy annak idején mennyi időt töltött el a lejátszóhoz használható extra felületek farigcsálásával.

A böngészős Winamp kipróbálásához ide kattintson.

Címkék: számítógép
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48443/pics/lead_800x600.png
számítógép
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?