hirdetés

Fellázadtak a fotósok, szívnak a Google-felhasználók

Dorogi László

Az informatikai gigavállalatnál talán még picit örülnek is annak, hogy beszívathatják felhasználóikat.

Az történt, hogy a Google úgy döntött, mostantól megváltoztatja képkereső szoftverének működését, ennek következményeivel pedig már mi magyarok is találkozhatunk. Eltávolították ugyanis a "Kép megjelenítése" gombot a listázott fotóknál egy keresést követően.

Ennek oka egyszerű: a Google-t kiadók és fotósok hada csesztette az elmúlt időszakban azért, mert gyakorlatilag ellopják képeiket az internetről, nekik pedig sok-sok pénz esik ki a zsebükből. Erre válaszolva szüntette meg a Google a fent említett funkciót, amivel úgy tűnik, az a szándékuk, hogy megállítsák a 'túl egyszerű" képlopásokat.

Azért nem kell megijednünk, van megoldás, ezután is minden probléma nélkül tudunk majd képeket lementeni, ehhez viszont kicsit több kattintásra lesz szükségünk.

Jobb klikkel a keresett képre kattintva legördül nekünk egy kis menü, amelyből ha kiválasztjuk a "Kép megnyitása új lapon menüpontot", egyrészt megnézhetjük a fotót teljes valójában, másrészt egy új lapon nyílik meg számunkra a kép, úgy, hogy azt már egy újabb jobb klikkel le tudjuk menteni, ahogy korábban a "Kép megjelenítése" gomb használata után.

Egyszerű ez mint az egyszer egy, más kérdés, hogy a trükköt mobil eszközről nem lehet végrehajtani.

Címkék: google, internet
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48734/pics/lead_800x600.png
google,internet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?