hirdetés

Megvan, miért változott meg a Google képkeresője


A napokban mi is beszámoltunk arról a világszerte nagy meglepetést okozó Google módosításról, mely során megváltozott a cég képkeresője. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy nemcsak a fotósok felháborodása, hanem jogi dolgok is állnak a háttérben. 

Ma már viszont valamivel többet lehet tudni az igazságról, ugyanis kiderült, hogy a változások a Google és a Getty Images nemrég kötött megállapodásának "köszönhetőek". Ugyanis az üzletnek az is része, hogy a Getty Images minőségi képeit még jobban hozzá tudják kapcsolni a Google által nyújtott szolgáltatásaihoz. Ezért, hogy mindenki boldog legyen (legalábbis a két felet illetően) a Google belement abba az apróságba, hogy eltávolítja a kép megtekintésére való opciót, valamint jobban az arcunkba is tolják a szerzői jogok védelmének hangsúlyosságát.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy ezek az engedmények sokkal inkább kényszerű lépések voltak, mintsem baráti. A sztori ugyanis még ott kezdődött, hogy a Getty Images tavaly felnyomta a Google-t az Európai Bizottságnál, miszerint a vállalat képtalálataival táptalajt biztosít a kalózkodásnak. Ha még emlékszünk 2013 előtt csak képelőnézeteket mutatott a Google keresője, azonban azóta már számos olyan tartalom elérhető teljes felbontásban, amit szerzői jog véd.

Az újítások dacára azért még a megszokott, jobb klikkes “Kép mentése” opció továbbra is él, legalábbis egyelőre... 

(Fotó: premium.wpmudev.org)

Címkék: Getty Images, google, net
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48833/pics/lead_800x600.png
Getty Images,google,net
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?