hirdetés

Ettől már nem omlik össze az Iphone

Ragnar Volarus

Néhány napja igen kellemetlen hibát fedeztek fel az iOS 11.2.5-ös verziójában. A hiba minket nem nagyon érintett, mivel egy konkrét indiai karakter ütötte ki teljesen a rendszert.

Az elkövető

A gonosz karaktert elegendő volt iMessage-ben elküldeni valakinek, de már akkor is baj történt, ha csak be volt illesztve a karakter bárhol egy szövegdobozba. Ekkor az iPhone fogta magát és azonnal újraindult, amint megérintettük az Üzenetek app ikonját. Mivel a rendszer nem tudta betölteni a karaktert később sem, ezért legközelebb minden egyes alkalommal lefagyott, majd újraindult a készülék. 

Nem ez az almás gyártó első ilyen baklövése. Korábban előfordult, hogy egyes iPhone-ok összeomlottak, amint a dátum december 2-re változott. Hasonló összeomlásokat váltott ki 2015-ben bizonyos arab és kínai karakterek sorozata az iOS-ben, de arra is akadt példa, hogy egy random videofájl linkje zavarta össze a rendszert. És persze mindenki „kedvenc” hibája, ami levélnehezéket csinált a telefonokból, amihez csupán a dátumot kellett 1970. január 1-re módosítani.

A megoldás azonban végre megérkezett a mostani hibára. Az iOS, a macOS és a watchOS egyaránt új szoftververziót kap, amelyek az alábbiak:

  • iOS: 11.2.6
  • macOS: 10.13.3
  • tvOS: 11.2.5
  • watchOS: 6.2.3

A Telugu nyelv kacifántos betűje az Apple saját üzenetküldőjén túl a WhatsApp, a Twitter, a Facebook Messenger, a Gmail és az Outlook lefagyását okozta. Érdekesség, hogy a Telegram és a Skype gond nélkül képes volt kezelni a karaktert.

Fotó: wccftech.com

Címkék: iPhone
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48850/pics/lead_800x600.jpg
iPhone
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?