hirdetés

Végre itt vannak az Intel Spectre-javításai

Ragnar Volarus

Éppen itt volt már az ideje a javításnak, hiszen lassan két hónapja derült ki a processzorok biztonsági hibája. Most már a Skylake, a Kaby Lake és a Coffee Lake szériás Intel processzorokhoz is érkeznek a stabil Spectre-javítások.

Az Intel folyamatosan adja ki a mikrokód-frissítéseket, hogy megvédje a Spectre-alapú támadásoktól azokat a számítógépeket, amelyekben az újabb szériás processzorai teszik a dolgukat. 

Ebben a hónapban a Skylake CPU-k javítása már befutottak, és most már a Kaby Lake és a Coffee Lake szériás processzorokhoz is megkapjuk a stabil javításokat. 

Ezeket a mikrokód-frissítéseket egyébként már egyszer kiadta az Intel, azonban kénytelen volt visszahívni a csomagokat, mivel bizonyos körülmények mellett kékhaláloktól szenvedtek a PC-k.

A Windows-frissítés letiltja az Intel elhibázott javítását

Már írtunk a processzorok biztonsági hibáiról és az érkező frissítésekről, ám a helyzet továbbra sem rózsás. Merthogy állandó kékhalálokat okoznak a Spectre és a Meltdown elleni frissítések, ezért most már az Intel sem ajánlja az eddig kiadott csomagok installálását. A gyártó szinte azonnal reagált, miután kirobbant a Spectre és a Meltdown sérülékenységekkel kapcsolatos botránya.

A mostani javítások viszont már stabilabbak, elméletileg több gondot nem okoznak számunkra. Apró szépséghiba, hogy egyiket sem lehet közvetlenül letölteni az Intel honlapjáról: meg kell várni, amíg a PC-s gyártók közzéteszik a laptopok, asztali gépek, alaplapok frissítéseit. 

Ide kattintva megnézheti, mely processzorokhoz készített már patch-et az Intel. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/48986/pics/lead_800x600.jpg
Biztonsági rés,Intel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?