hirdetés

Nem értik az amcsik, hogy miért csatlakoztunk az EU-hoz


Ez derül ki abból a térképből, amely megmutatja, hogy minek néztek utána az Amerikai Egyesült Államokban a Google keresője segítségével februárban.

Érdekes eredményeket mutat az a térkép, amelyet Jakub Marian blogoldala állított össze. Az azért látszik belőle, hogy Why did kezdetű kérdéseket feltevők az átlag amerikainál műveltebbek, például az 1830-as lengyel forradalom okairól érdeklődnék – pedig erre talán még a magyarok sem keresnek rá, habár olyan forradalmárok és hősök töltötte be vezető szerepet az akkori felkelésben, mint Henryk Dembinski, vagy éppen Bem apó.

Azért vannak kisebb tudásra utaló kérdések is, például Svájc esetében értelmetlen a kérdés, hogy miért lépett be az I. világháborúba (a napóleoni háborúk óta semleges), és bizony Ukrajna sem kívánt csatlakozni a Szovjetunióból, hiába érdeklődtek erről.

Viszont érdekes, hogy mennyi ország esetében kérdezték, hogy miért csatlakozott az Európai Unióhoz: a címben említett Magyarországon kívül felmerül ez Dánia, a balti államok, és Finnország esetében is. Nagy-Britanniánál viszont pont az ellenkezőjét nem értették, ez azonban nem annyira meglepő: a brexites népszavazás mély nyomokat hagyott.

Címkék: google, net
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/49148/pics/lead_800x600.jpg
google,net
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?