hirdetés

Nosztalgia csúcsra járatva a Nokiától

Ragnar Volarus

1999-ben a Mátrix című filmben, Neo, Morpheus és Trinity a Nokia akkor "banántelefonnak" hívott típusát, a 8110-est használta. Volt ilyen telefonja? Újra lehet. Merthogy itt a Nokia 8110 4G

Fotó: extremtech.com

Az MWC (Mobile World Congress) az okostelefonok, tabletek és kütyük egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb -kiállítása természetesen az okoseszközökről szól. Azonban a HMD Global még ezen eszközök térnyerése és uralkodása mellet is 1,3 milliárd sima mobiltelefont értékesít évente. Így mi sem természetesebb, mint hogy új modellel készültek az idei MWC-re, és igazán nagyot villantottak, hiszen megérkezett a Nokia 8110 4G.

Fotó: expertreviews.co.uk

A 79 eurós áron boltokba kerülő mobilon még néhány alkalmazás is található, például a nélkülözhetetlen Facebook és a Twitter, de az örök klasszikus Snake játék és a Google Térkép is. A Nokia 8110 4G-nél a banándizájn örök, csakúgy mint az aprócska kijelző és a fizikai gombsor.

Fotó: bgr.in

A készülék érthető módon leginkább a mobiltelefon funkcióval domborít, némi extrákkal. A lelke az 1,1 GHz-es Qualcomm 205-ös processzor, az 512 MB LPDDR3-as memória, a 4 GB eMMC tárhely, továbbá a 2,4 hüvelykes QVGA kijelző. A hátsó kamera szinte nevetséges 2 megapixeles, de nem hiányzik a 802.11n-es WiFi, a Bluetooth 4.1, a GPS, az FM-rádió, a jackcsatlakozó és a microUSB 2.0 sem. Az akkumulátor 1500 mAh-s.

S hogy mikortól? Már májusban kapható lesz az új Nokia 8110-es, fekete és sárga színben.

Címkék: mobil
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/49213/pics/lead_800x600.jpg
mobil
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?