Blogolj!

2018-ban sem maradtunk Év Autója nélkül!


Mindkét magyar voksoló a győztesre adta a legtöbb pontját, de nem ezen múlt a típus sikere.

 23 ország 60 autós újságírója kiválasztotta az Év Autóját, a győztest a Genfi Autószalonon jelentették be. Az elmúlt egy évben bemutatott gépkocsikból előbb 35-öt választottak ki, majd hét típusra szűkült a lista.

Az újságírók – Magyarországról a veteránjárművek szerelmese, Csikós Zsolt és az Autó Magazin munkatársa, Gajdán Miklós – összesen 25 pontot oszthattak szét a hét típus között, de egyiknek sem adhattak tíznél több pontot. A legkevesebb pontot az Alfa Romeo első SUV-ja, a Stelvio, az Audi A8 és a Citroen C3 AirCross kapták. A Kia Stinger, a BMW új 5-ös szériája és a Seat Ibiza versengett az „érmes helyekért”, végül a német autó a „virtuális” bronz-, a spanyol pedig az ezüstérmet szerezte meg.

Az első helyett komoly előnnyel a Volvo XC 40 nyerte el – a 325 ponthoz Csikós 6, Gajdán 8 ponttal járult hozzá. A kínaiakkal közösen fejlesztett modellnél számos ötletes megoldást alkalmaztak, ilyenek az extra nagy ajtózsebek, az ülések alatt rekeszek, a két első ülés között pedig kivehető szemetes. Érdekesség, hogy a 150-250 lóerő közötti teljesítményű motorral szerelt járművek erősebb erőforrással szerelt változataihoz széria a nyolcfokozatú automata váltó.

Volvo XC40

A díjat 1963-ben ítélték oda először, tavaly pedig a Peugeot 3008 nyerte el a címet.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/49498/pics/lead_800x600.jpg
autó,Év Autója,Volvo,Volvo XC 40
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?