hirdetés

A Messenger kistestvére egyre okosabb

Ragnar Volarus

A telefonunkon kevesebb helyet és memóriát zabáló Facebook Lite mellé, szerencsére már létezik a másik falánk alkalmazás diétás változata, a Messenger Lite. Amiben a nagytestvér egyre több funkciója elérhető, tehát lassan mindenkinek érdemes lesz váltania, mert nem kell kompromisszumokat kötni a gazdaságosabb működésért cserébe.

Fotó: 9to5google.com

A Facebook még 2016 októberében jelentette be, hogy a Facebook Lite mintájára elkészítette a Messenger Lite-ot is. Ezt akkoriban a kifejezetten a régebbi készülékeket használó androidos felhasználóknak kedvezett. Az applikáció alig 10 MB helyet nyúlt le, és az akkumulátorral is kegyesebben bánt. Ezek után nem csoda, hogy 2017 végére az alkalmazásnak 150 országban 100 millió felhasználója lett. A Facebook pedig most úgy döntött, újabb funkciót ad a Messenger Lite-hoz.

Az Messenger Lite eddig a hangalapú hívás mellett "csak" szöveges üzeneteket, képeket, hivatkozásokat és matricákat volt képes küldeni, mostantól azonban már videótelefonálni is tudunk vele.

Fotó: news.naijatechguide.com

 

Persze nehogy azt higgyük, hogy Zuckerberg jó szívének megnyilvánulása a fejlesztés. Ezt diktálja a piac. Merthogy a Facebook saját adatai szerint 2017-ben mintegy 17 milliárd videohívást indítottak az emberek a Messengerrel, a dupláját mint 2016-ban. Ezt pedig még ő sem hagyhatja figyelmen kívül. 

Ezzel az „apró” változtatással az androidosok számára – akiknek a Messenger a legnépszerűbb csevegőapplikációja – a Messenger Lite a legjobb alternatíva lett. Szinte csak jó tulajdonságai vannak. Kevés helyet foglal, kíméli az akkumulátort, ráadásul a Facebook minden felesleges funkciótól megtisztította az appot, így gyakorlatilag csak a tényleg fontos funkciókat érjük el benne.

Az új funkciók eléréséhez a Messenger Lite legújabb verziója szükséges, így érdemes frissítenünk ha már használtuk, ha pedig nem akkor próbálják ki.

Címkék: alkalmazás, facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/49655/pics/lead_800x600.jpg
alkalmazás,facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?