hirdetés

Láthatatlan televízió a Samsungtól

Ragnar Volarus

Persze nem úgy láthatatlan, elvégre mire mennénk egy olyan készülékkel amit nem látunk. De kikapcsolt állapotban álcázza magát.

A Samsung a New York-i CES-en bemutatta 2018-as tévéfejlesztési terveit. Néhány típusban egy olyan álcázó módot találtak ki, amelyik a környezethez igazítja a tévéképernyő képét, így a készülék beleolvad a háttérbe. A microLED képernyős "Wall TV" augusztusban jelenik meg a boltokban, és az mLED az OLED-hez hasonló, önálló fénykibocsátású, de nem organikus és hosszabb életű megoldásnak nagy előnye, hogy bármilyen méretű, képarányú televízió készíthető.

Fotó: fastcodesign.com

Természetesen a legnagyobb érdeklődést az Ambient Mode bemutatója váltotta ki. Ebben az üzemmódban a képernyőn a tévé környezetéből származó kép jelenik meg, így a készülék idomul a háttérhez, és szinte láthatatlanná válik. Nagy ötlet, de energiatakarékosság szempontjából nem az igazi.

Szerencsére ennél jóval praktikusabb és fontosabb bejelentés is történt. A QLED szériához kidolgozott One Connect megoldás - amely a közösítő dobozból egyetlen kábelen viszi tovább az összes jelet a tévéhez -, most már a készülék táplásáról is gondoskodni tud. Tehát ezeknél a típusoknál elfelejthetjük a kábelrengeteget, tényleg csak egy madzag fut be a tévébe. A One Invisible Connection kábel akár 15 méter hosszú is lehet, és könnyen elrejthető. 

Címkék: Samsung, televízió
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/49773/pics/lead_800x600.jpg
Samsung,televízió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?