hirdetés

A biztonságra koncentrál az új Firefox

Ragnar Volarus

A Mozilla böngészőjének következő változata, a Firefox 60 figyel majd a kamerahasználatra, és lehetővé teszi az USB kulcsos hitelesítést.

Ugyan nem is olyan régóta használhatjuk az új Firefox 59-et, a Mozilla már javában dolgozik a következő kiadáson, a Firefox 60-on.

A "Quantum" sorozatot követő Firefox 60 a személyes adatok védelmét igyekszik előtérbe helyezni, és ehhez olyan hasznos funciókkal szolgál számunkra, mint a webkamera ideiglenes kikapcsolása, megakadályozandó, hogy egy webhely a tudtunk nélkül felvegyen bennünket.

Fotó: techlator.com

Tovább növelheti biztonságérzetünket - és vele persze biztonságunkat is -, hogy a Firefox 60 támogatja a Web Authenticationt, amely lehetővé teszi, hogy USB kulccsal hitelesítsük magunkat kedvenc webhelyeinken.

A Firefox 60 a céges használat terén is hasznos funkciókkal szolgál a rendszergazdáknak a nagyvállalati környezetben történő egyéni telepítésekhez. Az új fejlesztői eszközök közé tartozik a webhelyek újratöltésének szabályozása, ami a Responsive Design Mode-on keresztül valósul meg.

A Mozilla Firefox 60 várhatóan május 9-én jelenik meg, de a bétaváltozatot már most letölthetjük GNU/Linux, macOS, és Microsoft Windows operációs rendszerekhez, ha esetleg kedvünk támadna beszállni a tesztelésbe.

Címkék: internet, mozilla
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50011/pics/lead_800x600.png
internet,mozilla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?