hirdetés

Ne aggódjatok Telenorosok, szinte semmi sem fog megváltozni

Dorogi László

Egyelőre még a szolgáltató neve sem módosul, ahogy a tarifák és díjcsomagok ára sem.

Fotó: Game Channel

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, a cseh PPF magántőke-befektető megállapodást kötött a Telenorral a közép-kelet eupai leányvállalatainak eladásáról, így a norvég telekommunikációs cég megválik magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóitól, valamint eladják a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót is. Mindez kilenc millió ügyfelet és háromezer-ötszáz dolgozót érint a térségben.

Ez első hangzásra elég ijesztően hangzik, de nem kell aggódnia a Telenorosoknak, olyan sok minden azért nem változik meg a tulajdonosváltással, radikális változásokra pedig egészen biztosan nem kell számítanunk. A Telenor Hungary Facebook-oldalának a tulajdonosváltásról szóló bejegyzése alatt a cég közösségi média kezelői mindenkinek egyenként válaszolva azt tanácsolják, hogy mindenben pontosan tegyünk úgy, mintha a Telenor eladása szóba sem került volna.

Magyarul: 12 hónapra szóló hűségszerződést még nyugodtan köthetünk a Telenornál, nem kell eszeveszetten átrohannunk a másik két hazai mobilszolgáltatóhoz, hiszen ha lezárul az üzlet 2018-ban, akkor sem lesznek idén az ügyfelek által is érezhető változások, és utána sem fog a földre szakadni az ég.

Mi lesz díjcsomagokkal? Semmi. A szintén a PPF tulajdonában lévő cseh O2 mobilszolgáltató elsőként vezette be a korlátlan tarifákat 2013-ban Csehországban, az új tulajdonosok szándékai tehát mindenképpen az innováció irányába mutatnak a tarifákat illetően.

Hogy az üzlet valóban végbemenjen, egy úgy nevezett szabályozó hatóságnak is jóvá kell hagynia azt. Ami biztosan megváltozik majd, az a szolgáltató neve, hiszen a Telenor és a PPF szerződése csak 2021-ig engedélyezi a cseheknek a Telenor márkanév használatát. Mivel a PPF tulajdonában további két telekommunikációs cég - a CETIN és az O2 - van Csehországban és Szlovákiában, az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy ezek valamelyikére "márkázzák át" a magyar Telenort, de az is megtörténhet, hogy a Telenor jogelődjének számító Pannon nevét állítják vissza.

Címkék: mobil, telefon
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50155/pics/lead_800x600.jpg
mobil,telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?