hirdetés

Töröltetik a Facebookot

Lami Krisztofer

Bár 2014-ben Zuckerberg megvette a WhatsUppot, ezzel dollármilliárdossá

téve Brian Actont. A  nemrég új céget alapító Acton azonban most mégis megtámadta egykori jó barátját, Twitteren a facebook-fiókok törlésére szólított fel.  Zuckerberg egyre nagyobb slamasztikába kerül.

A WhatsAppot Jan Koum és Brian Acton alapították még 2009-ben. Az üzenetküldő alkalmazás, egyfajta chat-platform kétoldali titkosítással teszi biztonságossá a kommunikációt. Azért olyan népszerű, mert a legtöbb operációs rendszeren és készüléken megfelelően fut.

A Facebook és Zuckerberg 2014-ben megvásárolta a WhatsAppot, 16 milliárd dollárért. Koum azóta is ott dolgozik, de Acton nemrég saját céget alapított. Most Acton azt írta Twiterrére: „Itt az idő. #deletefacebook” .

Acton kirohanásának a Facebook és a Cambridge Analytica körül alakuló botrány lehet az oka. A két céget ugyanis személyes adatokkal való visszaéléssel, korrupcióval és többek között Donald Trump 2016-os kampányának manipulálásával gyanúsíthatják. Állítólag képesek voltak arra, hogy kiszűrjék a meggyőzhető szavazókat különböző módszerekkel , és rábírták őket arra, hogy támogassák Trumpot. A történtek hatására a Facebook kb. 60 milliárd dollárt vesztett a tőzsdén az értékéből. Ez átszámítva több, mint 15 milliárd forint!

Cukorhegyi úr erősen izzadhat mostanában. Most először igen nagy az esélye, hogy belebukhat a virágzó szociális háló körül kialakult botrányokba.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50143/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?