hirdetés

Elon Musk is beszállt a #deletefacebook mozgalomba


Tovább gyűrűzik az elmúlt napokban kirobbant Facebook-botrány, a Tesla és a SpaceX szülőatyja mindkét oldalát törölte a közösségi oldalról.

Fotó: The Hill

Gyülekeznek a sötét felhők Mark Zuckerberg feje fölött. A Facebook és a Cambridge Analytica körül alakuló botrány tovább gyűrűzik, azok után, hogy a WhatsAppot alapító Brian Acton arra szólított fel, hogy mindenki törölje magát a Facebookról, most Elon Musk, törölte a közösségi oldalról a Teslát és a SpaceX-et.

A botrány kirobbantó oka az, hogy a két céget (Facebook, Cambridge Analytica) személyes adatokkal való visszaéléssel, korrupcióval és többek között Donald Trump 2016-os kampányának manipulálásával gyanúsítják, a két vállalat szövetségre lépését követően több mint 50 millió Facebook felhasználó személyes adatait használhatták engedély nélkül az Egyesült Államokban, amire a The New York Times derített fényt.

Elon Musk a Twitteren válaszolt a hozzászegezett kérdésekre, amikor követői elkezdték firtatni, hogy mi a véleménye a botrány miatt elindult #deletefacebook mozgalomról, sőt azt is felvetették neki, hogy ha igazán faszagyerek, akkor ő is csatlakozik ehhez és letöröli a SpaceX-et a közösségi felületről. Nos, Musk faszagyerek, mert az egyaránt 2,6 millió követővel rendelkező SpaceX-et és Teslát, majd a Tesla tulajdonában lévő Solar Cityt is eltakarította a Facebookról.

Instagramon azért egyelőre ott maradtak, pedig annak is a Facebook a tulajdonosa.

1
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50268/pics/lead_800x600.jpg
adathalász,facebook,közösségi média
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-24 10:21:13
Mark Zuckerberg (Soros-csicska) papa !!!
Ha leültél volna két-három normális magyar (nem liberálbolsevik) ember mellé, percek alatt éveket okosodhattál volna. Íme:
"Látod, addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik."
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?