hirdetés

Többet tud az asszonynál…. a Facebook több évnyi híváslistánkat tárolja!


Amennyiben engedélyt adott a közösségi oldal applikációjának, akkor van esély rá, hogy Ön is így járt. Az Apple-tulajdonosok biztonságban vannak.

A Facebook adatbázisa tartalmazza a neveket, telefonszámokat, és a beszélgetések hosszát egyenként – hívta fel a figyelmet az Index. Egyes esetekben előfordulhat, hogy akár két-három évre visszamenőleg is rendelkeznek adatokkal Zuckerbergék, ráadásul azokról is, akik nem is tagjai a közösségi oldalnak. Kiderült, nemcsak a hívásokról, hanem az SMS-ekről, MMS-ekről is gyűjtöttek fájlokat.

Pedig látszólag teljesen természetesnek tűnik, hogy hozzáférést adunk névjegyeinkhez, hiszen így könnyebben ajánl nekünk ismerősöket a Facebook, és mégiscsak hatékonyabbá teszi a kommunikációs célú használatot – amiért a többség regisztrált az oldalon.

A lap rámutatott, hogy ugyan azóta változtak az engedélyek, de a kiskapukat megtalálta az amerikai cég és továbbra is folytatja tevékenységét. Jó hír, hogy akik nem Androidot, hanem az Apple-termékekhez kapcsolódó iOS operációs rendszert használnak, azoknak nem kell aggódniuk.

Hogyan tudhatjuk meg, hogy mit gyűjtöttek rólunk össze Zuckerbergék? Egyszerűen, de nem gyorsan, le lehet tölteni az összes adatot, amit a Facebook eltárolt rólunk. Azt, hogy ezt miként tehetjük meg, egy rövid videó elmagyarázza.

Címkék: facebook, net
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50316/pics/lead_800x600.jpg
facebook,net
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?