hirdetés

Briliáns sörtankot talált fel egy magyar srác

Dorogi László

A nehéztüzérnek egyetlen feladata van: el kell látnia gazdáját a folyékony nedűvel mindig, minden körülmények között.

Fotó: Simon Balázs

Simon Balázs 26 éves, szoftverfejlesztőként dolgozik Szegeden és a világ férfiúi egy emberként rebeghetnek hálát neki, ugyanis feltalálta a sörtankot!

Ez egy olyan robot, ami úgy követi szomjas gazdáját, mint egy aranyos kis házi kutyus, csak hogy sokkal jobb mint egy négylábú barát, mert mindig van nála egy üveg sör, ami úgy emelkedik ki a minitankból mint egy icipici ágyú. A WalaBeer névre keresztelt hangvezérléssel működő gépszörnyeteg ráadásul látja is a sörfogyasztó egyedet, hiszen egy speciális 3D szenzorral érzékeli a szomjas férfiembert.

Technikája mikrohullámú kommunikáción alapul, így mini radarként a falakon is "átlát", egyszerűen sehogy sem menekülhetünk el jól megérdemelt sörünk elől. A feltaláló a Walabot által meghirdetett versenyre készítette el a lánctalpast, a pályázat mindössze annyit kötött ki, hogy a cég által kapott szenzort kell felhasználni, míg hangvezérlőként az Amazon Alexája szolgáljon.

A harckocsi egyelőre csak szállítani tudja a férfitársadalom kedvenc buborékos italát, kinyitni még nem, ám mindez nem szabott gátat egy nemzetközi tévécsatornának, hogy felkeresse a magyar feltalálót, mert szeretnék bemutatni a tankot egy műsorban. Balázs eredetileg nem szánt komoly küldetést a sörharckocsinak, csupán a pályázat és saját szórakoztatása érdekében alkotta meg, de most hogy hihetetlen népszerűségre tett szert, a feltaláló gondolkodik azon, hogy egy Kickstarter kampány segítségével tovább fejlessze.

A sörtankot egyébként bárki megpróbálhatja reprodukálni, hiszen a projekt oldalán megtalálható megtalálható a részletes útmutatás megépítéséhez.

Címkék: robot
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50551/pics/lead_800x600.jpg
robot
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?