hirdetés

Az Instagram csúnyán adja fel az Apple Watch appját

Chopi

Annak ellenére, hogy nagyon nagy mértékben nőtt az Apple Watch sebessége, az elmúlt néhány hónapban mégis néhány népszerű app eltűnt róla illetve a platformról.

Az Instagramnak sincs már Apple Watch applikációja.

Ráadásul nagyon nem elegáns módón, hogy ne mondjam, igencsak sunyin szüntették meg, vonták vissza. Az iPhone kliens 39.0-s friisítése (leírása szerint egyszerűen általános hiba- és teljesítményjavítás), szó nélkül eltávolítja a párosított Watchról az appot.

A 9to5Mac szerint az áll a háttérben, hogy az Apple – érthetően – bekeményített és érvényt szerzett egy korlátozásnak. Április elsejétől ugyanis a frissítéseknek minimum a natív watchOS 4 SDK fejlesztői platformot kell használni, az új alkalmazásoknak pedig a 4 SDK verziót. 

Márpedig az Instagram még abban az időben készült, amikor magán a Watchon még nem futtathattunk külsős szoftvereket (WatchKit 1.0).

Azután a fejlesztők mintha nem törődtek volna vele, sosem készítettek hozzá alapvető wi-fi, sem LTE kompatibilitást, sem pedig videótámogatást, annak ellenére, hogy az Apple Watch-hoz azóta már nem szükséges az iPhone közelsége, ráadásul üzenetküldő funkciót sem fejlesztettek, pedig a tulajdonos, a Facebook,  Apple Watchon is támogatja a Messengert.

Hogy miért lett mostohagyerek a Watch applikáció, csak találgatni lehet, pedig a WatchOS bemutatkozásakor az Instagram volt az egyik első közösségi média alkalmazás a platformra. 

Meg tudtuk rajta a friss fotókat, hozzá tudtunk szólni és az értesítéseket is megkaptuk a Watchra.

Az persze kérdés, hogy volt-e értelme a bélyegnyi felületen nézegetni a képeket, de biztos volt, aki örült ennek a funkciónak. Sokak szerint viszont a nagyon jól működő, fejlett üzenetküldő rendszerek és közösségi média alkalmazások bizonyultak hasznosnak a gyorsabb Apple Watchokon.

Az Instagram tehát a kimúlt Apple Watch appok temetőjébe került, ahol pihen már néhány híresség: Google Maps, eBay, Twitter, Amazon, Slack… Legutoljára az okos termosztátokat gyártó ecobee jelentette be az Apple Watch alkalmazás visszavonását.

Igaz, hogy egyrészt bejelentették, nem suttyomban tették, másrészt azt ígérik, hogy később vissza fog térni egy új verzióval.

forrás, fotók: 9to5mac.com, theverge.com

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/50745/pics/lead_800x600.jpg
Apple,Apple Watch,facebook,Instagram,WatchOS
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?