Blogolj!

Mindenki almás telefont akar venni


A postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő - mindenki iPhone-nal akar chatelni, messengerezni, telefonálni, fotózni és még ki tudja mit csinálni.

Fotó: CNET

Megdöbbentő statisztikákkal lépett elő a homályból a Counterpoint gazdasági elemző cég. Elemzésükben sok-sok számot találhatunk, ezek a számok pedig a 2017-es év utolsó negyedévének nyereség-részesedési adatait mutatják meg a tíz legnépszerűbb mobiltelefonra vetítve. Az eredmények pedig világosabbak a napnál: bődületes piaci fölénnyel rendelkezik az iPhone az okostelefon-piacon.

A tíz legtöbb profitot termelő készülékből nyolc is az Apple gyártó szerelemgyermeke, de ami még durvább, hogy az összesített iparági profit 86 százalékát tették zsebre az iPhone-oknak köszönhetően. Az almások egyeduralmát csak a Samsung tudja valamelyest megtörni, a top tízbe két készülékük, a Samsung Galaxy Note 8 és a Samsung Galaxy S8 Plus férkőzött oda, de ezek "csupán" a profit 5,5 százalékát hozzák a Samsung konyhájára.

Az elemzés arra is rámutat, hogy hiába csökkent globálisan egy százalékkal a nyereség a citált negyedévben az okostelefon-piacon, az Apple még így is képes volt egy százalékkal növelni saját bevételét, tették mindezt úgy, hogy a sok kritikát kapó, ezzel együtt nagyon népszerű iPhone X csak az év utolsó két hónapjában volt kapható. Ez a készülék egyébként önmagában az iparági profit 35 százalékát tette ki a vizsgált negyedévben.

Az Apple sikereinek záloga, hogy telefonjaik jóval időtállóbbak mint más gyártók készülékei, ezért régebbi modelljeik iránt is komoly a kereslet.

Címkék: Apple, iPhone, mobil, telefon
1
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/51499/pics/lead_800x600.jpg
Apple,iPhone,mobil,telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Leviathan 2018-04-20 08:09:18
Szeretném megcáfolni, de nem igazán tudom! A sznobizmus (és persze a minőség), mindig győz! Viszont iszonyat drága! Akkor meg mit jajgatnak az emberek a pénztelenségről?! Én mindenesetre tudok jó ellenpéldát! Magántelefonom, csak Xiaomi volt és lesz is! Feleannyi pénzért, közel hasonlót tud! Az általános felhasználónak meg nincs is szüksége többre!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?