Blogolj!

Horribilis árral sokkol a Sharp legújabb tévéje

Dorogi László

A Sharp is gyártósorára helyezte a televíziók legújabb generációjának számító 8K-s készülékét. Április végén már mi is beszerezhetjük Európában a bazinagy tévét, persze csak ha van felesleges két és fél millió forintunk.

Fotó: Gadget Herald

Na de mi is jelent az a 8K? A 8K-s televíziók képesek a legalább 7680x4320 képpont felbontású álló- vagy mozgóképeket megjeleníteni, ami pontosan a négyszerese a 4K-s technológia által szabott határoknak, tehát a képernyőn 9 294 400 pixel helyett 33 177 600 pixel követel magának helyet. Pestiesen szólva majdnem hogy élesebb a kép, mint amit a szemünk egyáltalán fel tud dolgozni.

Ezzel csak egy probléma van: egyelőre nem sok mindent tudunk megnézni 8K-ban, ugyanis nem sokan gyártanak filmeket és sorozatokat erre a technológiára. Sascha Lange, a Sharp regionális marketingvezetője azonban nem aggódik, szerinte ugyanaz a helyzet a 8K-val, mint korábban a 4K esetében is volt, sőt, ahogy állítja még a 4K-ból is többet lehet kihozni ezzel a tévével.

Mennyiért? 8000 euróért. Ennyiért dobja piacra ugyanis a Sharp 70 colos 8K-s készülékét, amely fényerejének csúcsa 1000 nit és telis tele van HDMI aljzatokkal, hogy 2K-ról és 4K-ról is tudjunk tartalmakat konvertálni. Azt a kérdést már csak halkan tegyük fel magunkban, hogy ki a franc akarna ennyi pénzt kiadni egy tévére egy olyan világban, ahol a televíziózást egyre inkább háttérbe szorítják az internetes tartalmak és szolgáltatók. Valljuk be, a menőzésen és magamutogatáson túl nem sok értelme van költeni egy ilyen szuperszonikus monstrumra.

Címkék: Sharp, televízió
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/51670/pics/lead_800x600.jpg
Sharp,televízió
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?