Blogolj!

Új kinézetet kap a Google Chrome internetböngésző

Ragnar Volarus

Nem kell teljes átalakításra gondolni, csupán kisebb ráncfelvarrás történik, az élesebb szögeket csapják le helyes kis gömbölyded formákra.

Legutóbb a Gmail esett át kisebb plasztikán, és ennek a változásnak a folytatása lesz a Chrome átalakítása. Mondhatnánk azonos lesz az arculat a cég két zászlóshajójánál. A levelezőnél jól sikerültek a módosítások, átláthatóbb, gusztusosabb lett a kinézet.

A böngésző esetében is a Material Design elveit követik a fejlesztők, aminek az a lényege, hogy jóval kevéssé látsszanak éles és hegyes határolóvonalak, elválasztók és egyéb hasonló elemek a kezelőfelületen. A Google nemrég ki is adott egy új "arculati kézikönyvet" a termékeihez kapcsolódó dizájn-törekvésekhez, ami Material Design Refresh néven érkezik.

Ebben egyébként a Chrome működését az érintőkijelzős rendszerekhez is tovább finomítják, és a Magyarországon még nem igazán ismert Chrome OS (böngészőre épülő vékony operációs rendszer) is ehhez alkalmazkodik majd a jövőben. A gombok kinézetétől a felugró dobozokig sok minden kinézete frissülni fog.

Fotó: google

Az első képek alapján a Chrome fejlécében lekerekített lapfüleket találunk, és az URL mezőt sem veszi körbe már éles határoló vonal. Egyértelműbb lesz az új lapfül hozzáadása is, hiszen az eddigi kis fül helyett egy sokkal egyértelműbb plusz jelet kapunk, és a Chrome szinkronizálásához használt bejelentkező ikon is lekerült az ablak legtetejéről az URL mező jobb oldalára.

Címkék: Chrome, google
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52011/pics/lead_800x600.jpg
Chrome,google
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?