Blogolj!

A Facebook dolgozóinak jelszóra sincs szükségük, hogy belépjenek a fiókunkba


Lassan már nem telik el úgy hét, hogy ne derülne fény valami mocskos Facebook-titokra. A legújabb közfelháborodást okozó ügy, hogy kiderült a Facebook arra feljogosított alkalmazottai simán bejelentkezhetnek a fiókunkba, mindezt jelszó, vagy bármiféle értesítés nélkül.

A legszebb az egészben, hogy megtehetnék, hogy értesítést küldenek az ilyen alkalmakról, ugyanis - mint kiderült - ha egy Facebook-alkalmazott adataiba néz be egy másik Facebook-dolgozó, akkor az illető automatikus értesítést kap arról, hogy épp megpróbálják megsérteni a magánéletét.

Természetesen ugyanezt az értesítést már nem kapja meg az 2 milliárd átlagos halandó, akinek vájkálnak a személyes adataiban, emiatt most - tök jogosan - kettős mércét emlegetnek a felhasználók. Az újabb probléma kapcsán pedig ismét előtérbe került, hogy a Facebook valójában mennyit is tud rólunk.

Annak ellenére is, hogy jelszó nélküli belépésre azért nincs sok embernek felhatalmazása a Facebooknál, még így is visszaélnek ezzel a lehetőséggel. Kiderült ugyanis, hogy a Facebook éppen ezen a héten volt kénytelen megválni az egyik biztonsági mérnökétől, aki azzal vágott fel egy randioldalon, hogy bárkinek hozzá tud férni gond nélkül a privát adataihoz, fényképeihez, bejegyzéseihez. Az illető ezt a hatalmát rendszeresen arra használta, hogy nők után "leskelődjön".

Az utóbbi időkben nem ez volt az egyetlen eset, hogy valakit azért kellett elbocsájtani a cégtől,mert visszaélt a felhasználók adataival, így a vállalatnak nem ártana komolyabban elgondolkoznia a szigorításokról, na meg persze arról is, hogy a mezei ember is kapjon értesítést, ha éppen idegenek a matatnak a Facebook-fiókjában.

(Borító: crisismagazine.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52133/pics/lead_800x600.png
alkalmazás,facebook,internet,számítógép,telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?