Blogolj!

Trump az egyik legnagyobb kínai mobilcéget is kicsinálta

Dorogi László

Bár a zalaegerszegi futballklub NB II-es jövője is óriási veszélyben forog, ez kevéssé érdekli az Egyesült Államok elnökét. Ugyanakkor, néhány kontinenssel arrébb sem fenékig tejfel az élet, amiben vastagon benne van Donald Trump keze.

Fotó: TechnoMag

A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy felfüggesztette működését a kínai ZTE mobilgyártó cég, mert a közelmúltban olyan súlyos szankciókkal lehetetlenítették el az amerikaiak az USA-ban tevékenykedő elsősorban kínai és német cégeket, hogy egyszerűen nem volt más választásuk. Bár az ázsiai cég, amely egyébként a Huawei mögött Kína második legnagyobb telekommunikációs felszereléseket gyártó vállalata, mindent megtesz annak érdekében, hogy az említett szankciókat módosítsák, vagy teljesen fel is oldják, nincsenek könnyű helyzetben.

Donald Trump amerikai elnök márciusban rótt ki 60 milliárd dolláros védővámot a kínai technológiai importtermékekre, mert az amerikai kormány attól tart, hogy a helyi gyártókat teljesen elnyomja a piacon a kínai konkurencia. A ZTE-vel szemben most azért léptek fel ilyen keményen, mert állítólag megsértették az iráni szankciókat. Korábban az is felmerült, hogy a Huawei-jel egyetemben mindkét gyártó készülékeit teljesen kitiltják az amerikai hivatalokból, ám egyelőre erre még nem került sor.

A mobilcég egyszer már alaposan megcsengette az amerikaiak kasszáját, 900 millió dolláros jóvátételt fizettek a szankciók feloldása érdekében, de most a tiltás újra érvénybe lépett, mert az amerikai kormány szerint megszegték a korábban megkötött egyezséget. Ebből kifolyólag a cég nem tudja beszerezni a termékei előállításához szükséges alkatrészeket az amerikai piacról, így nem is tudják fenntartani működésüket.

Címkék: mobil
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52438/pics/lead_800x600.jpg
mobil
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?