Blogolj!

Rájár a rúd a Volkswagenre - 411 ezer gépkocsiját kell visszahívja a német gyártó

Ragnar Volarus

Nem most éli legszebb napjait a német gyártó, hiszen a dízelbotrány alapjaiban rengette meg a bizalmat a cég irányába, most pedig újabb probléma adódott. A VW-nek a következő néhány hétben biztonságiöv-hiba miatt 220 ezer új Polot, valamint 191 ezer darab spanyol Seatot, 2017-es és 2018-as Ibizákat és 2018-as Aronákat kell visszahívnia.

Fotó: judaengelmayer.org

A cégcsoport jelentése szerint a probléma a bal hátsó biztonsági övvel van, aminek a zárja kioldódhat ha a bal hátsó és a hátsó középső ülésen is ül utas, és a jármű gyorsan vált sávot.

"A Volkswagen számára továbbra is a biztonság az egyik legfontosabb, ezért a cég áttervezte a biztonsági öv zárját, és ezt beszerelve már nem fordulhat elő ez a probléma"

- írja a cégcsoport közleményében. Hozzátéve, hogy a visszahívás természetesen teljesen ingyenes lesz minden tulajdonosnak.

Egy további közleményben a Volkswagen arra kéri a visszahívandó típusok tulajdonosait, hogy amíg a javítást el nem végzik a szervizek, ne használják a hátsó középső ülést. Az autótulajdonosok a visszahívásról levélben is értesítést kapnak.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52509/pics/lead_800x600.jpg
gyártási hiba,Volkswagen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?