Blogolj!

Ha szeretnénk, vége a féktelen YouTube nézegetésnek

Ragnar Volarus

Ismerős az érzés, mikor belefeledkezünk a videók nézegetésébe és hirtelen azt vesszük észre, már több mint egy órája szörfölünk a Youtubeon? Van megoldás arra, hogy ezt elkerüljük.

Merthogy az androidosok már beállíthatják a telefonos alkalmazásban, hogy az figyelmeztessen minket, ha túl sokat videóztunk, és ideje lenne szünetet tartani.

Tíz éve a szülők legnagyobb gondja az volt, hogy a gyerek leragadt a tévé elé, ahelyett, hogy kimennének a szabadba játszani. Ma pedig ha ki is mennek a szabadba, ott leragadnak a mobiltelefon képernyője előtt. Egy lépés előre, kettő hátra. Persze ne gondoljuk azt, hogy ez a probléma csak a gyerekeket érinti, a felnőttek ugyanúgy beleesnek ebbe a "hibába".

Mindenki jótevője a Google viszont ezt nem nézheti tétlenül. Az óriáscég digitális jóléti programja keretében sokat foglalkozik ezzel a problémával, és az idei fejlesztői konferenciáján bemutatott egy apró, de annál figyelmesebb újítást az alkalmazásaihoz. 

A féktelen YouTube bámulás már rövid távon is kellemetlen panaszokat okozhat, így nagyon nem árt odafigyelni. Ezért Androidon már figyelmeztet minket, ha túl sokat néztük a videókat. Ezt persze előbb be kell állítanunk, de ha úgy érezzük, hogy tényleg sok időnket viszi el a YouTube, akkor érdemes.

Az emlékeztetőt úgy tudjuk bekapcsolni, ha a jobb felső sarokban lévő profilképünkre nyomunk a YouTube okostelefonos alkalmazásban, ott a Beállítások pont, majd az Általános menüben aktiváljuk a kapcsolódó opciót, a nekünk megfelelő időhatárral. A Soha és a 180 perc között több lépcsőben válogathatunk, ki-ki belátása szerint. 

A funkciót már megkaptuk a legutóbbi update alkalmával, de ha valakinél még nem elérhető, akkor ne aggódjon, csak a töltse le a legújabb frissítést a YouTube apphoz. Innen pedig már csak rajtunk múlik, hogy szót fogadunk -e a telefonunknak ha ránk szól.

Címkék: internet, Youtube
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52633/pics/lead_800x600.png
internet,Youtube
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?