Blogolj!

Zuckerberg Brüsszelbe utazik magyarázkodni


Elfogadta az Európai Parlament (EP) meghívását Mark Zuckerberg, aki hamarosan találkozni is fog az EP több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körüli botrányra, valamint a platform tevékenységének fekete pontjaira - a hírt Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke jelentette be. 

Tajani közleményéből kiderül, hogy a Facebook alapító-vezérigazgatója amint lehet Brüsszelbe utazik, remélhetőleg már a jövő héten, ahol találkozik a frakciók vezetőivel, illetve az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának elnökével és illetékes jelentéstevőjével is. 

Állampolgáraink teljes körű és részletes magyarázatot érdemelnek

– hangsúlyozta az EP elnöke, és üdvözölte Zuckerberg döntését, amely szerinte fontos lépés, hogy helyreállítsák a bizalmat

A parlament számára elsődleges fontosságú a digitális piac megfelelő működésének biztosítása, amelyhez elengedhetetlen a személyes adatok és a felhasználói jogok magas szintű védelme, valamint a hatékony szerzői jogi szabályozás

– emelte ki Antonio Tajani. 

Antonio Tajani

A tárgyalás természetesen arra lesz kiélezve, hogy hogyan sikerülhetett a Cambridge Analytica nevű elemzőcégnek hozzáférnie több tízmillió Facebook-felhasználó profiljához, majd ezt követően felhasználni és manipulálni azokat az amerikai elnökválasztás ideje alatt.

Számokban nézve, mintegy 90 millió felhasználót érintett a visszaélés, amely során kiderítették, hogy ki milyen politikai beállítottságú, majd ez alapján azon voltak, hogy elárasszák őket személyre szabott üzenetekkel, hogy ezzel is befolyásolják a kampány, illetve a választás menetét. Mindezt persze a felhasználók tudta és engedélye nélkül. 

Az EP adatai alapján az adatgyűjtés akár 2,7 millió európai felhasználót is érinthetett.

(Borító: 9to5mac.com, Fotó: elmundo.es)

1
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52737/pics/lead_800x600.jpg
botrány,Brüsszel,Cambridge Analytica,facebook,Mark Zuckerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-18 09:26:41
Felesleges itt bármit is megmagyaráznia ennek a "hótkomcsi" pribéknek. Csak rá kell nézni az arcára, minden tisztán és világosan áll előttünk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?