Blogolj!

Újrafényképeznek minket a Google emberei

Dorogi László

Szerda óta járják Magyarországot a Google autói, hogy felfrissítsék és kibővítsék a Google-térkép szolgáltatás Street View funkcióját.

Fotó: MTI

Az alkalmazás 2013 óta elérhető nálunk, de azóta már többször is frissítették újabb fényképekkel. A Google autói szerdán indultak útnak, hogy korábban kihagyott utakról, utcákról készítsenek képeket, valamint a már meglévő felvételeket felfrissítsék.

A tervek szerint június végére Miskolc, Debrecen, Szeged, Budapest, Székesfehérvár, Győr és Pécs környékét is bejárják és "filmre" rögzítik. A 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, amelyek virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszik az adott környéket. A Google jelezte, hogy kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére az utcaképek elkészítésekor, így az összes felismerhető arcot és rendszámot elhomályosítják. Persze ha ezzel nem vagyunk megelégedve, akkor a fényképek közzétételét követően is lehetőségünk lesz a további részletek elhomályosításának kérésére, ehhez csak a "hiba bejelentése" gombra kell majd kattintanunk.

Címkék: google
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/52779/pics/lead_800x600.jpg
google
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?