Blogolj!

Google szülői felügyelet már itthon is

Ragnar Volarus

Komoly dilemma, hogy mikor vegyünk a gyereknek telefont. Pláne okoskészüléket, esetleg interneteléréssel. Elvégre rengeteg veszély leselkedhet rá, szinte bármit elérhet a világhálón pillanatok alatt. A fent említett döntést könnyítheti meg a Google Family Link, amely végre Magyarországra is megérkezett, és egyfajta szülői felügyeletet biztosít.

Fotó: pctechmag.com

Merthogy a Google minden előzetes pletykálkodás és bejelentés nélkül rögtön 27 új országban tette elérhetővé a fontos szolgáltatást, így 38-ra bővült a lista. Az alkalmazással a gyerekek androidos készülékei figyelhetők a „családi kapcsolat” segítségével. Az ingyenes Google Family Link alkalmazás letöltése után kifejezetten 13 év alatti gyerekek számára készített Google fiók hozható létre, így a szülők általános felügyeletet tudhatnak a telefonokon, tableten a hozzáférhető tartalmakkal kapcsolatban. Persze ehhez legalább Android 7.0-t futtató eszközre lesz szükség.

A program funkciói között megtalálható a letöltött alkalmazások és egyéb tartalmak felülvizsgálata, az adott készülék helye és alkalmazáshasználati statisztikája heti és havi bontásban. De akár minden gyerek számára napi képernyőidő is beállítható a Family Linken keresztül.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/53004/pics/lead_800x600.png
Android,biztonság,google,internet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?