hirdetés

Lefagyott a PC? Ezeket mindenképp próbálja ki!

Ragnar Volarus

Mindenkivel előfordult már, hogy a munka kellős közepén lefagyott a számítógépünk, notebookunk. A Ctrl+Alt+Del billentyűzetkombináció gyakran segít, és innen sikerülhet megnyitnunk a Feladatkezelőt, ahol a hibás programot leállíthatjuk. 

De nem ez az egyetlen megoldás. A Windows operációs rendszerben van több szabványos billentyűkombináció ami segítségünkre lehet.

Az egyik a Win+Ctrl+Shift+B, ami képes újraindítani a videós drivereket. Amint ezt megtettük, nem kell megijedni, mert a képernyő egy pillanatra feketére vált, majd egy hangot hallunk, ahogy a videodriver reseteli magát. Elméletileg néhány másodperc múlva a kijelző tartalma visszatér. Ráadásul ez a művelet csak a grafikus meghajtóprogramot érinti, ezért a megnyitott programjainkkal ott folytathatjuk ezután a munkát, ahol abbahagytunk. Persze apró rossz hír, hogy ez a billentyűkombináció kizárólag a Windows 8 és 10 rendszerekben működik, de az AMD, Intel vagy NVIDIA grafikus chip esetén is működőképes, mert a resetelés ettől függetlenül történik.

Fotó: pinterest

A lefagyás okától függően természetesen előfordulhat, hogy nem segít a fent említett kombináció. Ebben az esetben érdemes kipróbálni az amúgy is nagyon hasznos Alt+Tab kombinációt, amivel átválthatunk egy másik futó programra.

Ha ez sem hatásos, akkor jöhet a Ctrl+Shift+Esc, és máris megnyílik a Feladatkezelőbe, amelynek segítségével bármelyik lefagyott program működését megszakíthatjuk. 

Persze benne van a pakliban, hogy a Windows tojik a fejünkre és egyikre sem reagál. Ekkor végső megoldásként marad a kikapcsolás, amit a bekapcsológomb több másodpercig tartó nyomva tartásával tehetünk meg. Reméljük, hogy idáig nem jutunk el és a billentyűkombinációk valamelyike segíthet.

Címkék: Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/53195/pics/lead_800x600.jpg
Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?