Blogolj!

Budapesten a Szilícium-völgy techmogulja


Peter Thiel, a „megosztó zseni” az utóbbi hónapokban arról beszélt, áldozata lett a liberális techszektornak, és épp az egyre frusztráltabb viszony miatt költözik el a Szilícium-völgyből.

Az Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként hirdetett Brain Bar egyik húzóneve nem más mint Peter Thiel, a techvilág egyik leghíresebb befektetője, aki június 2-án ad elő az eseményen, méghozzá zárt körben – írja a 24.hu. Az előre beharangozott jelenés nem sajtónyilvános.

Mi tagadás, az üzletember az utóbbi években nem ápolt jó kapcsolatot a médiával, olyannyira nem, hogy az elmúlt évtized legdurvább onlinemédia-sajtóperét is a magáénak tudhatja. A legutóbb pedig Donald Trump támogatása miatt kapott kritikákat. A legújabb hírek szerint pedig „állandó harcot vív a szerinte konzervatívokat elnyomó, liberális techszektorral”.

Kivonul a Szilícium-völgyből? De miért?

Mint azt tudjuk, ő a republikánus elnök egyik legnagyobb presztízsű támogatója, aki 1,25 millió dollárral támogatta a politikus kampányát.

A techszektorban nem mellesleg ő az egyetlen, aki megnyitotta Trump előtt a bankszámláját. A többiek más nézeteket vallanak, hiszen 2016-ban több mint 140 nagy technológiai cég írt alá egy nyílt felhívást, amelyben a bevándorlásellenes politikust úgy minősítették, mint veszélyt az innovációra. A párizsi klímaegyezményből való kilépéskor pedig Thiel egykori társa, Musk ment neki az elnöknek, Google-lal, az Amazonnal, az Apple-lel a Microsofttal, a Twitterrel, a Salesforce-szal, a HP-vel egyetemben.

A techmogul ezért is egyre frusztráltabban beszél a liberális techszektorról, amiért az szerinte nemcsak elnyomja, de egyenesen el is hallgattatja a konzervatívokat. Sőt, egyenesen biztos, hogy ez az oka a Szilícium-völgyből való sietős távozásának is.

A Szilícium-völgy olyan, mint egy egypártrendszer. Ez kever bajba politikailag, hogy mindannyian egy oldalon álltok

– mondta nemrégiben.

Forrás: 24.hu

Kép forrása:24.hu

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/53500/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?