Blogolj!

Windows 10 már 700 millió gépen

Ragnar Volarus

Ugyan az áprilisi nagy frissítés újabb lökést adott az operációs rendszer terjedésének, de még mindig a Windows 7 a legelterjedtebb.

A Microsoft legnagyobb sajnálatára a Windows 10 térhódításának sebessége elmarad a remélttől, de persze nem kell temetni a redmondi céget, a tempó korántsem csigalassúságú. Ráadásul a londoni Insider Dev Touron a cég arról számolt be, hogy az operációs rendszer már hétszáz millió eszközön fut szerte a világon. Ami azért korántsem rossz mutató.

Ugyanezen a rendezvényen a Microsoft azt is elárulta, hogy a felhasználók 197 milliárd órát töltöttek a Windows 10 futtatásával, több mint 150 millióan használják a Cortanát, és a rendszer kereskedelmi használatának bővülése 84%-os.

Fotó: neurogadget.net

Az egyetlen ami kicsit beárnyékolja a Microsoft részére ezeket a szép adatokat, hogy mindezek ellenére még mindig a Windows 7 a legelterjedtebb operációs rendszer. Független cégek adatai szerint a PC-felhasználóknak még mindig több mint 40%-a  százaléka még használja számítógépén a korábbi operációs rendszert. Amelynek 2020. januárjától lejár a támogatása, így addigra valószínűleg sokat változnak majd az arányok. 

Persze a Microsoft nagyon szeretné ennél jóval korábban a lista tetején látni a Windows 10-et, és mindent meg is tesz, hogy különböző új szolgáltatásokkal vonzóvá tegye a váltást. Az áprilisi frissítésben ilyen volt többek közt a Közeli megosztás, a Nyugalmi órák, vagy az Edge néhány javítása, de most még ez is kevés ahhoz, hogy leszorítsa a Windows 7-et a csúcsról.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/53673/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?