Blogolj!

Kap egy utolsó esélyt a ZTE

Ragnar Volarus

Amerika végül a megállapodott a kínai gyártóval a tiltások feloldásáról, de ugyanakkor a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója ultimátumot is adott a ZTE-nek, arra figyelmeztetve az óriást, hogy egyetlen húzása maradt, és eltörlik őket a föld színéről.

Az amerikai exportkorlátozásokat most feloldják, hiszen a korábbi tiltások értelmében a ZTE nem szerezhetett Amerikából sem szoftvert, sem hardvert, így kénytelen volt szinte teljesen leállítani a működését. Donald Trump viszont egy mindenki számára kedvező megoldásért kampányolt, és ennek köszönhetően született meg az egyezség.

És mibe került mindez a kínai cégnek? Nagyon sokba, de így legalább életben maradhatnak. A ZTE most újabb 1 milliárd dolláros büntetést fizet, és még félretesz 400 millió dollárt a jövőbeli büntetésekre, valamint 30 napon belül felszámolja és leváltja a teljes vezetését. Ráadásul az amerikai kormány egy felügyelő csapatot delegál a kínai cégbe, amely ellenőrzi, hogy betartják-e a megállapodást.

Fotó: Johannes Eisele - AFP

A 2012-ben nemzetbiztonsági fenyegetésként elkönyvelt ZTE tehát nagyon rövid pórázon lesz tartva, és Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója a FOX Newson nyilatkozva figyelmeztette a ZTE-t, hogy egyetlen dobásuk maradt. Amennyiben Amerikában ismét probléma merülne fel velük szemben, akkor örökre bezáratják a céget.

Trump az egyik legnagyobb kínai mobilcéget is kicsinálta

Bár a zalaegerszegi futballklub NB II-es jövője is óriási veszélyben forog, ez kevéssé érdekli az Egyesült Államok elnökét. Ugyanakkor, néhány kontinenssel arrébb sem fenékig tejfel az élet, amiben vastagon benne van Donald Trump keze.

A botrány először azután robbant ki, hogy - az amerikai gazdasági szankciók ellenére is negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó - Iránnak és Észak-Koreának értékesített terméket és szolgáltatást. 2017-ben emiatt több mint 1 milliárd dolláros büntetés megfizetésére kötelezték a ZTE-t, illetve már akkor is a vezetőség leváltását követelték az amerikaiak, de mivel ez elmaradt, ezért tört ki idén ismét a botrány. Amely most nagyon sokba került a kínai cégnek.

Címkék: botrány, mobil, ZTE
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54024/pics/lead_800x600.jpg
botrány,mobil,ZTE
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?