hirdetés

Érdemes újra frissíteni a Windowst

Ragnar Volarus

A héten jött ki a Microsoft júniusi javítócsomagja, amely nem kevesebb mint 50 biztonsági rést foltoz be. Ráadásul ezek között akadt néhány kritikus veszélyességű is akadnak, amelyek amik alkalmasak arra, hogy a támadók teljes mértékben átvegyék az irányítást a sebezhető rendszerek felett.

A legtöbb hibajavítást ezúttal a Windows kapta, amelynél most nulladik napi sérülékenységek megszüntetésére nem kellett sort keríteni, azért több veszélyes hibára is fény derült. Viszont megérkezett annak a sérülékenységnek a javítása is, amelyről a múlt héten derültek ki technikai részletek, így komolyan fennállt a veszélye annak, hogy az internetes bűnözők esetleg a saját javukra fordítják azt. Most azonban már erre a hibára (CVE-2018-8267) is megvan a gyógymód.

A Windows mellett frissítést kapott az Office csomag (Excel, Publisher, Outlook), valamint a még mindig életben lévő Internet Explorer és utódja az Edge is. Érthetően utóbbi böngésző kapta a több javítást, de csak olyan hibák megszüntetésére került sor, amelyek speciálisan összeállított webes tartalmak megtekintésekor okozhatnak problémákat.

Az Outlook egy érdekes javítást kapott, amely szintén biztonsági rendellenességet szüntet meg, ami mellékletek rejtett módon történő küldését/fogadását tete lehetővé. A gondot ezzel kapcsolatban az jelentette, hogy a levelekbe elhelyezett linkek révén ezek a rejtett mellékletek megnyithatóvá válnak, és a veszélyes csatolmányok máris megtörténhetett a baj és a visszaélés. 

A Microsoft egyúttal azt jelezte, hogy az arra alkalmas böngészői megkapták a Flash Player legújabb kiadását, ami a múlt héten jelent szintén meg egy kritikus veszélyességű hiba miatt.

Címkék: Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54174/pics/lead_800x600.png
Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?