hirdetés

Akku gond Iphone-éknál

Ragnar Volarus

Az Apple múlt hónapban adta ki mobilos rendszerének legújabb változatát, az iOS 11.4-et. A frissítés több új funkciót és apróbb módosítást tartalmaz, ami örvendetes. Viszont szokás szerint megint előjött a régebbi típusoknál az extrém gyors akkumulátor lemerülés. 

Az Apple hivatalos fórumán az egyik ilyen témában már közel 1500 hozzászólás érkezett. A legtöbb felhasználónál az Apple iPhone 6 és az Apple iPhone 6s+ modellek merülnek villámgyorsan, a korábbi bő egynapos üzemidő helyett már fél nap után újra tölteni kell a készüléket. Állításuk szerint a frissítés előtt a telep állapota kilencven százalékos volt, míg utána percek alatt ötvenről húsz százalékra esett úgy, hogy a telefont nem is használták.

Fotó: blog.syncios.com

Van olyan iPhone 6S tulajdonos, akinek az éjszaka folyamán 60 százaléknyi töltöttséget veszített a telefonja. Ráadásul ugyanezt tapasztalta az iPad mini 4 tabletje esetében is. De akad olyan hozzászóló is, akinek a készüléke minden 20 másodpercben veszít 1 százalékot a töltöttségéből. A legtöbb probléma az iPhone 6 és az iPhone 6S készülékeknél merült fel, de az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus tulajdonosok is írtak már a fórumra hasonló problémákat. 

A hiba forrása függetlennek tűnik az iPhone típusától. Csökkenti a merülés gyorsaságát, ha kikapcsolják a WiFi-t, vagy a helyalapú szolgáltatások inaktiválása is megoldás, de a megnyitott böngészőlapok bezárása, a háttérben futó appok bezárása, a Bluetooth kikapcsolása és az iCloud-mentések leállítása is átmeneti segítséget jelenthet. Persze ha mindezeket kikapcsoljuk, már nem is annyira okos az a telefon.

Sokan visszatértek az iOS 11.3.1 változathoz, az Apple viszont egyelőre hallgat mint a sír. 

Címkék: Apple, botrány, iPhone
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54188/pics/lead_800x600.jpg
Apple,botrány,iPhone
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?