Blogolj!

Egy fekete lyukba sugározták Stephen Hawking szavait


Isaac Newton és Charles Darwin között helyezték végső nyugalomra a március 14-én 76 évesen elhunyt "asztrofizika popsztárja", Stephen Hawking hamvait a londoni Westminster apátságban.

Korunk egyik legnagyobb zsenijét, aki a tudomány világa mellett a popkultúrában is igazi ikonnak számított Benedict Cumberbatch angol színész búcsúztatta a gyászszertartáson, akit azért érhetett ez a megtiszteltetés, mert a BBC egy 2004-es televíziós drámájában Hawkingot alakította. Cumberbatch mellett megemlékezett még a tudósról Tim Peake brit űrhajós, Martin Rees királyi csillagász és Kip Thorne Nobel-díjas amerikai elméleti fizikus is.

Benedict Cumberbatch

A családtagokon és a barátokon kívül egy sorsolás révén 1000 szerencsés is részt vehetett a gyászszertartáson a fizikus rajongói közül, amely végén a lehető legjobb módon tisztelegtek Hawking előtt, ugyanis szavait az űrbe, a Földhöz legközelebbi fekete lyuk irányába sugározták.

Lucy Hawking, a néhai fizikus lánya szerint az 1A 0620-00 jelű fekete lyuk felé eljuttatott szavak a béke és a remény üzeneteként szolgálnak az

egyetértésről és annak fontosságáról, hogy harmóniában kell együtt élnünk ezen a bolygón.

Az üzenethez pedig Vangelis (TűzszekerekSzárnyas fejvadász) komponálta a kísérőzenét

Még mindig nincs vége a (kijáró) megtiszteltetések sorának, ugyanis Hawking földi maradványait a Tudósok Sarkában, Isaac Newton és Charles Darwin sírja között helyezték örök nyugalomra. Ezt a helyet csak a nagy tudományos áttörést elérő elméknek tartják fenn,  a legutóbbi két temetést 1937-ben, illetve 1940-ben tartották. 

A Hawking emlékkövén a fizikus egyik leghíresebb egyenlete mellett az alábbi felirat található:

Itt nyugszik az, ami halandó volt Stephen Hawkingból 1942-2018.

(Fotók: theguardian.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54274/pics/lead_800x600.jpg
Gyász,Stephen Hawking
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?