Blogolj!

A dízelbotrány áldozatává válhat az Audi vezérigazgatója

Dorogi László

Őrizetbe vették Rupert Stadlert, az Audi vezérigazgatóját, mert a német hatóságok attól tartanak, hogy a dízelbotránnyal kapcsolatos bizonyítékokat rejt el.

Fotó: NBC News

Június elején robbant a hírbomba, hogy az Audinak vissza kell hívnia 60 ezer autóját, amiért szoftveres megoldással manipulálták az A6-os és A7-es típusú autók károsanyag-kibocsátását. Az úgynevezett dízelbotrány 2015-ös kirobbanása óta már több mint 150 ezer Audi visszahívását rendelte el a német közúti közlekedési hatóság, mert a Volkswagen luxusmárkájának számító gyártó szabálytalan megoldással trükközött a kocsik károsanyag-kibocsátásával kapcsolatban.

A vád szerint a Volkswagen olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű jármű kipufogógáz-tisztító berendezésébe, amely érzékeli a mérés körülményeit, így az autó a teszteken a valóságos nitrogén-oxid-kibocsátás töredékét produkálja, magyarul csal a vizsgán. Ezt a csalást a Volkswagen később el is ismerte, a botrány pedig világszerte 11 millió gépjárművet érint, amelyekből nyolc és fél milliót az Európai Unióban adtak el.

A német Spiegel tájékoztatása szerint Rupert Stadlert, az Audi vezérigazgatóját hétfőn reggel vették őrizetbe a német hatóságok, mert attól tartanak, hogy a botránnyal kapcsolatos bizonyítékokat rejt el.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54386/pics/lead_800x600.jpg
autó,dízelbotrány,szoftver
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?