Blogolj!

Ipari kémet fogtak a Teslánál


Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy emailt küldött a Tesla alkalmazottainak, miszerint kiterjedt és kártékony szabotőri munkát végzett az utóbbi időszakban az egyik kollégájuk. Mint kiderült, a spion amellett, hogy a gyártás menetét negatívan befolyásolta, még fontos információkat is kiszivárogtatott a vállalatról.

A CNBC tévécsatornához is eljuttatott körlevél alapján Musk szerint a Tesla egyik alkalmazottja különböző kódsorok megváltoztatásával képes volt negatívan befolyásolni a gyártás folyamatát, valamint hamis felhasználónév alatt vállalati titkokat megszerezni, majd azokat egy, még nem ismert harmadik fél számára eljuttatni.

Mint tudjátok, se szeri se száma azoknak, akik a Tesla vesztét kívánják

– írta levelében a Tesla vezérigazgatója. Ezzel főleg az olaj- és gázipari vállalatokra, valamint a Tesla részvényének árfolyamvesztésére spekuláló tőkepiaci befektetőkre utalva.

Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy a szabotőri tevékenység mennyire volt kiterjedt, azt viszont Musk elárulta, hogy azért kerülhetett sor az árulásra, mert a szóban forgó alkalmazott hiába várt az előléptetésére a Teslánál, az nem történt meg.

A kémkedés és egyéb történések miatt Elon nagyobb éberségre szólította fel a cég dolgozóit, mondván

mindent kétkedéssel kell fogadni, ami nem kifejezetten a cég érdekeit szolgálja.

(Borító: istoedinheiro.com.br)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/54469/pics/lead_800x600.jpg
autó,Elon Musk,kémkedés,Tesla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?