Blogolj!

Már a Tindernél is odafigyelnek az adatvédelemre

Dorogi László

A népszerű párkereső titkosításával kapcsolatos hibákra januárban bukkantak rá egy kiberbiztonsági cég szakértői. Eddig tartott orvosolni a problémát.

Fotó: The Verge

A Tindernél azután kényszerültek az adatvédelemi szabályok szigorítására, miután egy oregoni szenátor levélben fejezte ki aggodalmait az alkalmazáson keresztül áramló információk védtelenségével kapcsolatban.

A népszerű párkereső alkalmazás hibáira a Checkmarx nevű kiberbiztonsági cég szakértői világítottak rá még januárban, megállapították például, hogy aki egyazon wifiről csatlakozik az internetre, mint aki éppen tinderezik rajta, az megnézheti a hálózaton átvitt fotókat, sőt, azt is, hogy az adott képre hogyan reagált a párkereső.

A Tinder-válaszok megfelelő titkosítását június 19-ére sikerült megoldania az alkalmazás tulajdonosának, a Match Groupnak, most pedig elkezdték titkosítani az alkalmazás és a szerverek közti adatátvitelt is, így most már nem csak a képek érkeznek meg titkosítva a felhasználó telefonjára, hanem a válaszreakciók is titkosítva érkeznek vissza a Tinderhez.

Eddig a problémát az okozta, hogy a Tinderhez visszaérkező adatcsomagok az igen, vagy nem válasz függvényében eltérő méretűek voltak, így egy hekker simán kitalálhatta, hogy mi volt a válasz.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/55075/pics/lead_800x600.jpg
adatvédelem,alkalmazás,Tinder
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?