Blogolj!

Ha Facebook, akkor kellemetlenség

Ragnar Volarus

Rendszerhiba a Facebooknál. Ennek hála pedig olyan is láthatja újra a bejegyzéseinket, akit korábban letiltottunk. Lehet, hogy érdemes újra ellenőrizni!

A Facebook egyik hasznos funkciója, hogy letilthatunk egyes felhasználókat, akikkel semmit nem szeretnénk megosztani magunkról. Erre szükség is van, hiszen akadnak kéretlen zaklatók, vagy akár egy csúnya szakítás után az exet és baráti körét, rokonait sem szeretnénk követőink között tudni. Ebben az esetben, ha letiltunk valakit, nem tud ránk keresni a közösségi oldalon, nem látja az általunk közzétett tartalmakat, és üzenetet sem tud írni nekünk. Tulajdonképpen kitöröljük az életünkből.

Az viszont felettébb kellemetlen tud lenni, ha azt gondoljuk valakiről, hogy letiltott állapotban van, mégis valahogy kiszabadul a szellem a palackból. Nos ez történt a Facebook rendszerében nemrég.

A közösségi oldal hivatalos közleményben figyelmeztetett mindenkit, hogy rábukkantak egy rendszerhibára, amely egyszerűen feloldotta a letiltást egyes felhasználók esetében. Ami a nagyobbik baj, hogy erről sem a letiltó, sem a letiltott nem értesült. Az érintett időszak május 29-től június 5-éig tartott, de csak most vették észre, hogy akadt némi anomália a rendszerben.

A hiba 800 000 felhasználót érintett, ami a kétmilliárd fölötti Facebook-használót nézve semmiség, de ha beletartozunk ebbe a "kisebbségbe" azért az elég érzékenyen érinthet minket. Ezért érdemes ellenőrizni, hogy akit eddig letiltva tartott, még mindig a listában van-e.

A Facebook persze szokásához híven igyekszik megnyugtatni minket, hogy az érintett felhasználók 83 százalékánál egyetlen letiltott ember került ki a tiltólistáról, a maradék 17 százaléknál viszont több is lekerülhetett a listáról.

Elvileg az érintetteknek külön üzenetet is küld a Facebook, de nem árt odafigyelni. Náluk nem lehet tudni.

Címkék: facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/55161/pics/lead_800x600.png
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?