Blogolj!

Halálos balesetek a Facebook miatt! Lenne megoldás

Kecskés István

Ne toljunk rá minden felelősséget a Zuckerberg-galaxisra, de aztért azt szögezzük le, hogy a Facebook feje tehetne valamit a halálos balesetekkel kapcsolatban.

Tudjuk: a jó Mark Zuckerberg olyan rendes, hogy le a kalappal. Adakozik, segít, meg minden. Sőt nem is érdekli a pénz – persze… –, meg ugyanolyan szürke pólóban van minden nap. Az üzlet persze közben dübörög, a részvények szárnyalnak, a Facebook szolgáltatásai folyamatpsan bővülnek. Itt van például az élő videó, amit mobilnettel is kezdeményezhetünk, vagyis akár vezetés közben is. 

Amiről tudunk: két balesetben, összesen tizenegyen haltak meg a Facebook live használata közben. Ceglédbercel mellett és Romániában is ez, illetve a magamutogatás okozta a bajt. Filmezgettek, közvetítettek és Cegléd mellett kilencen, a keleti szomszédnál meg ketten haltak meg ennek következtében. 

Felelős-e ezért a Facebook? Nyilván nem, hiszen mindenki szabad akaratából dönt a közvetítés mellett, vagy ellen. Senkit sem kényszerít Zuckerberg, hogy azonnal közvetítse élőben az életét, amikor vezetni kezd. Ugyanakkor talán kivédhető lenne ez a probléma. Mert mi lenne, ha mozgás közben, mondjuk 10 kilométer per órás sebesség felett leállna a közvetítés – egy átlagos ember néggyel megy. A technológia tudja ezt, hiszen a GPS-ek mindent kiírnak rólunk, mennyivel, milyen magasan és merre tartunk. 

Szóval Mark, vidd ezt az ötletet. Ingyen adom – én hülye… –, de felelős vagyok minden felhasználódért. Még a barmokért is. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/55942/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?