Blogolj!

Törhetetlen kijelzővel rukkolt elő a Samsung


Bizonyára mindenkinek ismerős az az érzés, amikor véletlenül leejtjük az okostelefonunkat és félve nézünk oda, hogy egyben maradt- e a kijelző. Na, most úgy látszik, hogy erre a problémára talált megoldást a Samsung, ami bizony mindannyiuk életébe hozna egy kis nyugalmat.  

Ha minden igaz, a Samsung Dispaly újdonságának köszönhetően hamarosan nem kell már a fenti problémától félnünk, ugyanis állításuk szerint megalkották a "törhetetlen", rugalmas OLED panelt. Az új fejlesztés egy megerősített műanyag panel, ami könnyű és leginkább az üveghez lehetne hasonlítani, többek között ezért élhető opció az okoskütyükhöz, így simán lehet majd mobil katonai eszközökhöz, játékkonzolokhoz vagy akár tabletekhez is használni.

Már ez is mind nagyon szépen hangzik, de a a biztonság kedvéért  még igen jól csengő adatokkal is előrukkolt a cég. Állításuk szerint a panelt az Egyesült Államok védelmi minisztériumának katonai szabványokon alapuló, valós idejű tortúrateszteknek vetették alá. Ez számokban annyit tesz, hogy az ejtéstesztben 26-szor dobták le 1,2 méteres magasságból, később pedig – a katonai szabványt felülmúló – 1,8 méteres magasságból is leejtették, de a panel még így sem károsodott. Majd jött a hőmérséklet teszt, amiben a rendkívül alacsony (mínusz 32 fokos) és a magas (71 fokos) hőmérsékletet is sérülés nélkül vészelte át.

Arról sajnos még nincs hír, hogy mikortól válhat mindenki számára elérhetővé a találmány.

(Borító: news.samsung.com)

Címkék: mobil, Samsung, tablet, telefon
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/56154/pics/lead_800x600.jpg
mobil,Samsung,tablet,telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?