hirdetés

Végre! Megszűnik egy bosszantó Windows 10-hiba?

Ragnar Volarus

Ha minden igaz, akkor elfelejthetjük az operációs rendszer váratlan újraindulásait frissítéskor.

Régóta bosszantó hiba, hogy a számítógép váratlanul újraindul a frissítések telepítésekor. A Microsoft viszont már dolgozik a problémán.  A Windows 10 legújabb Redstone 5 és Redstone 6 előzetes buildjeiben egy gépi tanuláson alapuló úgynevezett prediktív modellt vezettek be, amely képes meghatározni, hogy a számítógép éppen használatban van-e. Ha nem, a prediktív algoritmus meg tudja azt is becsülni, hogy csak egy rövid szünetet tartunk, vagy egyáltalán nem vagyunk az irodában, és az utóbbi esetben elindítja a frissítési folyamatot. 

Bízzunk benne, hogy ez az algoritmus jól teszi a dolgát - nem úgy mint mondjuk a Facebooknál -, ahol a nem éppen tökéletes működés következtében gyűlöletbeszédnek minősítette az amerikai függetlenségi nyilatkozatot, majd Rubens festményeit tiltotta le erotikus tartalom miatt.

Július 4-i gyűlöletbeszéd Amerikában

Július 4., az Egyesült Államok ünnepel. Az amerikai függetlenség napja, munkaszünet, partik, tűzijáték. De a Facebook algoritmusa nem pihen. Cserébe rosszul működik. Merthogy a jeles nap alkalmából egy texasi közösségi lap, a Liberty Country Vindicator rövid részleteket osztott meg az újság Facebook-oldalán az államalapítási dokumentumból, a Függetlenségi Nyilatkozatból.

Persze Dona Sarkar, a Windows Insider tesztelési program vezetője igyekszik mindenkit megnyugtatni, miszerint már tesztelték a funkciót belső Windows 10-számítógépeken. Az eredmények biztatóak, így most következhet a szélesebb körben történő tesztelése, és a visszajelzések alapján a funkció továbbfejlesztése.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/56229/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?